7/4 en 8/4 BNL1 Genk DD2: Beide TeamDF rijders op het podium


Mathias tweede, Mathieu vierde bij DD2-debuut!Het eerste van de 3 BNL weekends van 2012 zit erop en TeamDF-rijders Mathieu Collin en Mathias Detige hebben de start van het seizoen niet gemist.
Mathieu Collin maakte deze winter de overstap van de Junior Max klasse naar de DD2 en had slechts 2 oefendagen op de teller bij de aanvang van het eerste BNL-weekend. Zaterdag klokte hij de achtste kwalificatietijd en reed hij in de races mooi naar een vierde en vijfde plaats. Meteen wist het DD2-veld dat er met de jonge nieuwkomer rekening moest gehouden worden dit seizoen.

Zondag kwamen enkele ervaren rijders als Pearce (GB), Smith (DK) en Bakker (NL) zich in de debatten mengen. Alle 3 hadden ze daags voordien wat teleurgesteld. Maar Mathieu bevestigde zijn goede vorm van zaterdag en reed de zesde kwalificatietijd. In de eerste zondag-race finishte hij P6 en lag een Top 5 finish voor het weekend binnen bereik. Bij de start van de vierde en laatste race van het weekend geraakte Mathieu wat ingesloten in de eerste 2 bochten en zakte hij naar P11. Maar hij vocht zich terug naar P8 en was na de finish dolblij want hij had de vierde plaats in het eindklassement veilig gesteld.

Mathias van zijn kant hoopte als BNL-titelverdediger op een goed vervolg na zijn mooie tweede plaats in de EuroMax finale een week eerder.
Zaterdag bewees Mathias zijn snelheid in een verraderlijke kwalificatiesessie op een pas opgedroogde baan. Hij reed de pole, voor Joost De Blok (DFK-Gillard) en Xen De Ruwe (Formula-K).
Enkele uren later zette hij de pole om in winst in de eerste race, voor Haralds Garkallis (DFK-Gillard) en De Ruwe.
Race 2 ging naar De Ruwe. Mathias finishte dit keer tweede, opnieuw voor Garkaklis.
Zondag zat een nieuwe pole voor Mathias er niet in. Zijn Tonykart was niet opgewassen tegen de ontketende Xen De Ruwe die de ganse dag zou domineren met 2 overwinningen. Maar Mathias zorgde achter De Ruwe voor spektakel in fel bevochten duels met Garkaklis, Pearce, Bakker en Smith. Hij finishte 2 keer P3 en dat leverde genoeg punten op om in het eindklassement van het weekend tweede te eindigen.

Onze volgende DD2-afspraak is de tweede manche van de Rotax Max Euro Challenge, op 13 mei in het Duitse Wackersdorf. Daar won Mathias vorig jaar de Finale. Na een geslaagde start van zijn 2012-campagne hoopt hij in Wackersdorf opnieuw op een goed resultaat.
Een week later, op 19 en 20 mei, zakt de ganse BNL-karavaan af naar Ostricourt in het noorden van Frankrijk. Daar komen onze 2 Mathi’s aan de start voor de tweede confrontatie in het BNL-drieluik.