25/8 en 26/8 BNL3: Podium voor TeamDF-rijders in Genk


Mathias wint 2 heats en is verzekerd van deelname aan Rotax Grand Finals
Mathieu vijfde in rookie season


TeamDF rijders Mathias Detige en Mathieu Collin hebben hun Belgisch DD2 seizoen succesvol afgesloten.
Mathieu werd opnieuw vierde in het weekendklassement aan de Horensbergdam te Genk. Tijdens de eerste Heat op zaterdag finishte Mathieu in zijn Tonykart op een prachtige tweede plaats, achter de Nederlander Leon De Visser. Op zondag klokte hij de derde chrono. De 4 Heats waren fel bevochten races want zijn rechtstreekse concurrenten Garkaklis, De Visser en Pearce waren ook op puntenjacht, in de hoop een Ticket voor de Rotax Grand Finals in de wacht te slepen. Uiteindelijk kwam Mathieu in het eindklassement van het seizoen enkele puntjes tekort en finishte hij op de vijfde plaats. Toch een mooie prestatie voor zijn eerste seizoen in de niet te onderschatten DD2-klasse.

Mathias van zijn kant was ook in prima vorm. Hij kende eerst pech op zaterdag want hij moest meteen na de start van de eerste Heat zijn MS Kart aan de kant zetten, na een aanrijding met de Deen Thomas Smith. In de tweede Heat zette hij de zaken echter recht. Als laatste vertrokken reed hij indrukwekkend naar de eerste plaats. Op zondag, op een natte baan, reed hij de Pole, voor BNL-eindwinnaar Xen De Ruwe. Mathias ging door op zijn elan en schreef ook de eerste zondagrace op zijn naam. In de vierde en laatste race van het weekend finishte Mathias tweede, achter de Brit Patrick Pearce.

Het BNL seizoen zit erop. De voorbereidingen voor de vierde en laatste manche van de Rotax Max Euro Challenge zijn intussen volop aan de gang. Mathias gaat als kampioenschapsleider naar Salbris. Ons motto is “Don’t crack under pressure!”.