Archive for category BEKC

17/01/11: Race-kalender 2011 bekend

De verschillende race-organisaties (BMC, BNL, BEKC) hebben hun 2011 kalender bekend gemaakt.
Bekijk de 2011 kalender hier of via de Kalender tab.

Geen grote verrassingen bij de Belgian Max Challenge (BMC). Ostricourt vervangt wel Mariembourg op de kalender. Verder blijft ook het Duitse Kerpen op de BMC kalender voor 2011.
De BMC bijt de spits af op 13/03 in Genk. Voor TeamDF zal ook dit jaar Mathieu Collin uitkomen in de BMC. Na 2 Top 10 finishes in zijn eerste 2 Junior seizoenen kan Mathieu hopelijk in zijn laatste Junior-jaar meestrijden voor een plaats in de Top 5 met zijn Tonykart EVR.
Voor de BNL Karting Series (BNL) blijft de formule van 3 race-weekends behouden, verdeeld tussen Genk (2x) en Ostricourt (1x). Mathias Detige zal dit jaar overstappen van de Senior Max naar de DD2 klasse en zal aan de 3 BNL-weekends deelnemen in een Gillard-chassis met ondersteuning van De Feyter Karting.
De endurance races van de Belgian Endurance Karting Challenge (BEKC) gaan in 2011 over 6 wedstrijddagen, met o.a. verplaatsingen naar circuits die we nog niet kennen, nl Hahn (D) en Emmen (NL).
Voorlopig heeft TeamDF geen plannen om het volledige BEKC seizoen vol te maken. Waarschijnlijk zullen we er hier en daar een race uitpikken, als de studie-planning van onze piloten en monteurs het toelaat.
Filip Vandendael, Karl Van Nieuwenhove en Thomas Detige worden onze BEKC-piloten voor 2011, al sluiten ze alle 3 ook een deelname aan één of meerdere manches van de BMC niet uit.
Tot slot uiteraard ook melding maken van de Rotax Max Euro Challenge (RMEC), die begin april 2011 in Genk van start gaat. Deze eerste RMEC race staat ook op de agenda van Mathias. Om zijn overstap naar de DD2-klasse zo goed mogelijk voor te bereiden zal Mathias op 28 en 29 januari in het Spaanse Campillos testen met het DFK-team.

No Comments

19/9 BEKC Berghem: Sels broers vijfde!

Karl en Thomas elfde.
TeamDF bracht afgelopen zondag 2 Tonykarts aan de start van de vijfde BEKC manche in het Nederlandse Berghem-Oss. Karl maakte zijn wederoptreden na een afwezigheid van ruim 2 maanden en deelde zijn Tonykart EVR nr 25 met Thomas. De tweede EVR, nr 137, werd bestuurd door Frederic en Maxime Sels.
Wij hadden vooraf niet getraind op Berghem en tijdens de oefenritten/chrono’s ondervonden alle 4 onze piloten hiervan de nadelen. Het was zoeken naar een goede afstelling. Frederic en Maxime konden de schade beperken en reden de 8ste tijd. Het duo Karl/Thomas moest met de dertiende starttijd genoegen nemen.

Read the rest of this entry »

No Comments

27/6 BEKC Lelystad: Derde plaats voor Filip en Thomas

Onder een stralende zon werd op 27/6 de 3e manche van het BEKC kampioenschap gereden in het Noord-Hollandse Lelystad. Daags voordien waren de meeste deelnemers al aanwezig om het circuit te leren kennen. En dat was nodig omwille van de wat aparte layout. Een combinatie van een snelle ovale auto-speedway en een trager technisch gedeelte met korte bochten. Elias, Kobe en Ludo zorgden voor de mekaniek en onze rijders konden zaterdag met 3 karts de baan verkennen. Tegen het einde van de zaterdagmiddag kende Mathias een temperatuurprobleem op zijn motor. Gelukkig hadden Filip en Thomas eerder op de dag een reservemotor ingereden en kon die gebruikt worden voor de race van Mathieu en Mathias.

Read the rest of this entry »

No Comments

13/5 BEKC Strijen: veelbelovende start van TeamDF

Op Hemelvaartdag kwam TeamDF aan de start van de eerste manches van het 2010 BEKC kampioenschap. Op de korte omloop van het Zuid-Hollandse Strijen stonden 2 races van telkens 2 uur op het programma. Een paar dagen eerder waren we gaan oefenen in Strijen met Filip en Thomas die er over een Tony Kart EVXX en een Kosmic T11 beschikten om de baan te leren kennen. Als race-chassis opteerden we na de testdag voor de Tony Kart EVXX.

Read the rest of this entry »

No Comments

06/12: BEKC Genk – 4e en 8e plaats voor TeamDF

Tijdens de laatste race van het BEKC endurance kampioenschap heeft TeamDF beslag gelegd op de 4e plaats, met Mathias en gast-rijder Kevin Langers aan het stuur van de Tony Kart EVR. Filip en Thomas werden in het Kosmic-chassis 8ste.

Het was een nat Sinterklaas-weekend op de Horenbergsedam. De meeste teams waren reeds zaterdag aanwezig om goede regenafstellingen te zoeken. Voor TeamDF kon enkel Thomas testen op zaterdag. Maar een goede set-up vonden Ludo, Kobe en Elias niet voor de Kosmic. Met gemengde gevoelens zakten we weer af naar Leuven, hopend op een betere prestatie tijdens de chrono-ritten en de race van zondag.

Read the rest of this entry »

No Comments