Archive for category BMC

19/5 Belgian Max Challenge Genk: P4 for Mathias

On 19th May, Karting Genk was once again the host of the Belgian Max Challenge, with the second round taking place with 28 drivers in the Senior Max Class. On Sunday morning Team DF/Bouvin Power driver Mathias Detige qualified 7th for the Qualification Heats.

Read the rest of this entry »

No Comments

7/4 Belgian Max Challenge – Round 1 – Genk

Mathias rijdt van P24 naar P8 in de Senior Max Finale 

Een week na de Euro Challenge, stond al de eerste Manche van de Belgian Max Challenge (BMC) op de kalender, opnieuw in Genk.  Het was voor Mathias even wennen aan de totaal verschillende karakteristieken van de Senior Max categorie. Er is immers geen DD2 klasse meer in de BMC.  Maar de aanpassing verliep vlot en na de laatste trainingen van zaterdag was Mathias weer helemaal vertrouwd met het MS Kart Senior Max chassis en de Vega FH banden.

Read the rest of this entry »

No Comments

30/10 BMC6 Genk: Opnieuw knappe prestatie van Mathieu!

Vierde plaats in zijn laatste Junior Max race

TeamDF-rijder Mathieu Collin heeft de 2011 Belgian Max Challenge in schoonheid afgesloten. Op de omloop van Genk behaalde hij telkens de zesde plaats in de 2 hard bevochten races. Dit leverde voor onze Junior de vierde plaats op in het dagklassement. In de eindstand van het 2011 Kampioenschap eindigt Mathieu P8.
Er kwamen 29 rijders aan de start van de laatste BMC manche van het seizoen.
Wereldkampioen Jordi Van Moorsel (Alonso-kart) was zo goed als zeker van de titel na de laatste race in Ostricourt en zette de kers op de taart door Race 1 op zijn naam te schrijven. Mathieu was uit P6 gestart maar zakte terug naar P9 toen het ganse veld in de befaamde Lemmens-kurve dook na de start.
Maar Mathieu zat in de kopgroep en streed met de besten mee. Halfweg koers was hij opgeklommen naar P5 en wat later bond hij de strijd aan met Fazio Franssen (CRG) voor P4. De twee wisselden enkele keren van positie maar door hun onderlinge strijd konden Kooijman (Birel) en Op De Beeck (Gillard) aansluiting vinden in de laatste ronde. Finn Kooijman verraste Mathieu in de allerlaatste bocht en onze Tonykart-rijder moest vrede nemen met de 6e plek.

Read the rest of this entry »

No Comments

9/10 BMC5 Ostricourt: Mathieu op het podium!

P4 en P2 in wet-races!

TeamDF rijder Mathieu Collin heeft in Ostricourt (F) een prachtige derde plaats behaald bij de Junior Max en de spiraal van tegenvallende resultaten gekeerd.
Mathieu bleef deze keer gespaard van pech en bewees tijdens de regen-races op zondag dat hij nog steeds tot de top van de BMC-Junior Max behoort.
Zaterdag, tijdens de trainingen, op een droge baan, kwam Mathieu nochtans 5/10″ tekort op de besten. Al snel bleek waar het schoentje knelde. Mathieu zit in zijn kart met een totaalgewicht van bijna 10kg extra bovenop het Junior Max minimum gewicht van 145 kg. Onze korfballer blijft inderdaad maar groeien! Zaterdag moesten zijn monteurs Elias en Kobe zijn zitpositie opnieuw aanpassen want er waren sinds de vorige BMC weer enkele cm bijgekomen! Elias en Kobe haalden de chassis-beschermplaatsjes en voetsteunen van Mathieu’s Tonykart in een poging de gewichtshandicap zoveel mogelijk te beperken. Mathieu werd ook telkens met een minimum aan benzine de baan opgestuurd.

Read the rest of this entry »

No Comments

7/8 BMC4: Mathieu twaalfde in Genk

TeamDF Junior rijder behoudt 10e plaats in kampioenschap

Mathieu Collin heeft tijdens de 4e Belgian Max Challenge (BMC) de 12e plaats behaald bij de Junior Max. Ondanks het feit dat hij buiten de Top 10 eindigde was zijn prestatie toch bemoedigend, vooral na zijn tegenslagen in Kerpen (BMC2) en in de vorige manche in Genk (BMC3).

Bijgestaan door mechaniekers Elias en Kobe was Mathieu tijdens beide races snel onderweg. Vertrokken vanuit P15 in de eerste race, reed hij na een prima start al gauw in P7. Maar terwijl hij een goed wedstrijdritme begon aan te nemen, werd hij door een andere rijder verrast bij het aansturen van de rechte lijn langs de Europalaan. Hij verloor meteen twee plaatsen en tot overmaat van ramp ging hij ook een paar tientallen meters langs de baan, in het gras, en zakte hij zo weg tot P20. Hij knokte zich terug naar voren maar moest genoegen nemen met de 14e plaats in de eerste race.

Read the rest of this entry »

No Comments