19/9 BEKC Berghem: Sels broers vijfde!


Karl en Thomas elfde.
TeamDF bracht afgelopen zondag 2 Tonykarts aan de start van de vijfde BEKC manche in het Nederlandse Berghem-Oss. Karl maakte zijn wederoptreden na een afwezigheid van ruim 2 maanden en deelde zijn Tonykart EVR nr 25 met Thomas. De tweede EVR, nr 137, werd bestuurd door Frederic en Maxime Sels.
Wij hadden vooraf niet getraind op Berghem en tijdens de oefenritten/chrono’s ondervonden alle 4 onze piloten hiervan de nadelen. Het was zoeken naar een goede afstelling. Frederic en Maxime konden de schade beperken en reden de 8ste tijd. Het duo Karl/Thomas moest met de dertiende starttijd genoegen nemen.

Onmiddellijk na de oefenritten gingen Elias, Kobe en Ludo aan de slag op de 2 chassis in de hoop een betere set-up te vinden voor de 2 uren tellende race.
Bij de start kwamen Frederic (137) en Karl (25) zonder incidenten door de eerste bochten. Na de eerste ronde lag Frederic in P8, kort gevolgd door Karl in P10. In de aanvangsfaze van de wedstrijd ging Frederic met enkele knappe inhaalmanoeuvers al snel naar P5. Intussen streden Cornelis Racing en Motoreco om de eerste plaats, gevolgd door de kampioenschapsleiders FM Racing Boys in P3 en DW Racing in P4. Karl ondevond na een half uur wedstrijd terug last van zijn schouder en moest vroeger dan gepland het stuur overlaten aan Thomas. Maar ook Thomas kreeg geen vaart in de “25”, die bijna een seconde per ronde tekort schoot om het tempo van de voorliggers aan te kunnen.
Na ongeveer een uur wedstrijd begonnen alle teams aan hun fuel stops. Maxime nam het stuur over van Frederic die stevig op P5 lag. Maxime zat al snel in het goede ritme en behield zonder problemen de vijfde plaats tot aan de tweede verplichte pitstop. Frederic maakte de klus af. Hij werd niet meer bedreigd en zo eindigde de “137” op een mooie vijfde plaats.
Thomas van zijn kant bleef zo lang mogelijk op de baan aan het stuur van de “25”, tot Karl voldoende had kunnen recupereren.
Bij de tweede pitstop nam Karl dan weer over om uiteindelijk als elfde te finishen.
Vooraan veranderde er niets meer. Cornelis Racing met Birger Bouvin en Michael Cool aan het stuur wonnen voor Motoreco, FM Racing Boys en DW Racing.
Afspraak op de volgende BEKC manche te Francorchamps op 24/10.