31/10 BMC6 Genk: Onfortuinlijke resultaten voor Filip, Mathias en Mathieu

Maar Mathieu alsnog 9e in eindstand Juniors kampioenschap

TeamDF had op zondag 31/10 drie verjaardagen te vieren op de laatste race-dag van het 2010 BMC kampioenschap!
Onze tweeling-mekaniekers Elias en Kobe werden 20, en Junior-rijder Mathieu mocht 15 kaarsjes uitblazen op zijn verjaardagstaart. Papa Michel Collin zorgde voor de feeststemming, muziek, catering en taart in de TeamDF tent.
Op de baan viel er spijtig genoeg minder te feesten want onze rijders kregen alle 3 met diverse problemen te kampen.
Mathieu reed de 12e kwalificatietijd bij de Juniors, op een totaal deelnemersveld van 29 rijders. In de eerste race klom Mathieu na een voorzichtige start op tot de 9e plaats in de aanvangsronden. Maar tot 2 maal toe werd hij van de baan gereden en zakte hij terug. Mathieu vocht nochtans hard terug en maakte heelwat plaatsen goed, tot hij in de 11e ronde bij een inhaalmaneuver opnieuw werd aangereden. Ditmaal ging zijn Tonykart spectaculair de lucht in en kwam met een harde smak naast de baan terecht. Einde race voor Mathieu, die nochtans de vierde snelste rondetijd liet noteren.

In de tweede race moest Mathieu vanuit P25 starten. Hij kon opklimmen in de rangorde en finishte in P14. Hij stapte met stekende pijn aan de ribben uit zijn kart, een gevolg van de harde crash in de eerste race. Later zou blijken dat Mathieu aan de crash 3 gekneusde ribben had overgehouden. Dat worden dus noodgedwongen enkele weken rust voor Mathieu. In de eindstand van het BMC 2010 Junior kampioenschap behaalt Mathieu alsnog een zeer verdienstelijke negende plaats.

Bij de Seniors liep het voor Mathias en Filip zeer goed in de warm-up. Mathias reed de 4e tijd, Filip was 7e en dat was veelbelovend voor de rest van de dag. In de chrono-rit kon Mathias, ondanks een technisch probleem, de 4e tijd klokken. Filip daarentegen kwam spijtig genoeg niet verder dan de 22ste starttijd.
De start van de eerste race was voor Mathias prima. Hij kon al snel naar P2 oprukken en bij het ingaan van de tweede ronde kon hij zelfs een aanval plaatsen op de leider, Jonathan Knevels. Maar in de daaropvolgende ronden verloor Mathias onverklaarbaar veel terrein en veel plaatsen en hij reed na 7 ronden zijn kart de pitlane binnen. “De kart is onbestuurbaar!” kreeg zijn mekanieker Kobe te horen.
Filip van zijn kant was intussen ijzersterk bezig en klom op tot in de Top 10. Maar ook bij Filip begon het plots achteruit te gaan. In P20 en teleurgesteld kwam hij over de finish. Beide rijders begrepen niet waarom ze hun goede starts niet hadden kunnen doorzetten en Kobe en Ludo gingen aan het werk om de set-ups te verbeteren.
De tweede race verliep voor Mathias heelwat gunstiger. Vanuit P28 reed hij na een goeie start en enkele mooie inhaalbewegingen naar een knappe 7e eindplek. Filip was in de start betrokken bij een aanrijding in de eerste bocht en was de ganse koers op achtervolgen aangewezen. Ook zijn kart deed het beter in de tweede race en hij kon van allerlaatste opklimmen tot P21.
Hiermee viel ook het doek over het race-seizoen 2010.
Team en piloten nemen nu een korte rustpauze. Binnenkort maken we onze plannen voor 2011 bekend.