30/10 BMC6 Genk: Opnieuw knappe prestatie van Mathieu!


Vierde plaats in zijn laatste Junior Max race

TeamDF-rijder Mathieu Collin heeft de 2011 Belgian Max Challenge in schoonheid afgesloten. Op de omloop van Genk behaalde hij telkens de zesde plaats in de 2 hard bevochten races. Dit leverde voor onze Junior de vierde plaats op in het dagklassement. In de eindstand van het 2011 Kampioenschap eindigt Mathieu P8.
Er kwamen 29 rijders aan de start van de laatste BMC manche van het seizoen.
Wereldkampioen Jordi Van Moorsel (Alonso-kart) was zo goed als zeker van de titel na de laatste race in Ostricourt en zette de kers op de taart door Race 1 op zijn naam te schrijven. Mathieu was uit P6 gestart maar zakte terug naar P9 toen het ganse veld in de befaamde Lemmens-kurve dook na de start.
Maar Mathieu zat in de kopgroep en streed met de besten mee. Halfweg koers was hij opgeklommen naar P5 en wat later bond hij de strijd aan met Fazio Franssen (CRG) voor P4. De twee wisselden enkele keren van positie maar door hun onderlinge strijd konden Kooijman (Birel) en Op De Beeck (Gillard) aansluiting vinden in de laatste ronde. Finn Kooijman verraste Mathieu in de allerlaatste bocht en onze Tonykart-rijder moest vrede nemen met de 6e plek.

Maar de snelheid zat er duidelijk in bij Mathieu. Hij was in goede doen en had er zin in.
De start van de tweede race was opnieuw nagelbijten. Mathieu werd hard aangereden op zijn achterbumper maar behield de controle over zijn kart en was opnieuw weg met de kopgroep. Mathieu keek slim de kat uit de boom toen Convents, Cremers en Schipper in de chicane aan een gewaagd manoeuvre begonnen en wipte in één keer naar P3. Knap en beheerst stukje rijden! Vooraan waren Kooijman (Birel) en Van Vaerenbergh (Maranello) niet bij te halen. Mathieu probeerde het ritme erin te houden en reed lange tijd in P3. Maar naar het einde toe liep de kart minder en ronde na ronde kwamen Franssen, Schipper, Cremers en Convents dichterbij. Mathieu moest zich tevreden stellen met opnieuw de zesde plaats. Toch een knappe afsluiter van het seizoen voor Mathieu die de Junior Max, de Mojo-D1 banden en de gewichtshandicap nu eindelijk vaarwel kan zeggen.
Afwachten wat de 2012 plannen worden van Mathieu. Stapt hij over naar de Senior Max of zet hij zijn zinnen op de technisch uitdagende DD2-klasse?