9/10 BMC5 Ostricourt: Mathieu op het podium!


P4 en P2 in wet-races!

TeamDF rijder Mathieu Collin heeft in Ostricourt (F) een prachtige derde plaats behaald bij de Junior Max en de spiraal van tegenvallende resultaten gekeerd.
Mathieu bleef deze keer gespaard van pech en bewees tijdens de regen-races op zondag dat hij nog steeds tot de top van de BMC-Junior Max behoort.
Zaterdag, tijdens de trainingen, op een droge baan, kwam Mathieu nochtans 5/10″ tekort op de besten. Al snel bleek waar het schoentje knelde. Mathieu zit in zijn kart met een totaalgewicht van bijna 10kg extra bovenop het Junior Max minimum gewicht van 145 kg. Onze korfballer blijft inderdaad maar groeien! Zaterdag moesten zijn monteurs Elias en Kobe zijn zitpositie opnieuw aanpassen want er waren sinds de vorige BMC weer enkele cm bijgekomen! Elias en Kobe haalden de chassis-beschermplaatsjes en voetsteunen van Mathieu’s Tonykart in een poging de gewichtshandicap zoveel mogelijk te beperken. Mathieu werd ook telkens met een minimum aan benzine de baan opgestuurd.

Zaterdag hing de regen de ganse dag in de lucht boven Noord-Frankrijk maar toch bleef het droog. Voor zondag werd echter heuse regen voorspeld. Mathieu en het team hoopten op een natte zondag want op een natte baan komen de rijderskwaliteiten beter tot hun recht.
Tijdens de nacht ging het lichtjes regenen en toen de vrije trainingen van zondagochtend eraan kwamen was de baan in Ostricourt kletsnat.
Wereldkampioen Jordi Van Moorsel pakte de pole maar Mathieu reed een knappe vijfde kwalificatietijd!
In de eerste race ging Mathieu goed door de eerste bocht in P4. In de cruciale eerste ronde kon hij Finn Kooijman en enkele andere rijders resoluut afhouden.
Sterk stukje verdedigend rijden van Mathieu! Daarna kwam het erop aan geen foutjes te maken en een goed ritme aan te houden. Mathieu deed dat perfect, werd niet bedreigd en finishte knap vierde.

Enkele uurtjes later, bij de start van de tweede race was het gestopt met regenen maar de baan bleef nat. Elias en Kobe pasten de set-up aan op Mathieu’s Tonykart EVR. Mathieu werd in de start van race 2 wat weggedrumd en viel terug tot P8. Maar aan de zijlijn merkte Kobe meteen dat Mathieu en zijn kart lekker liepen en de race was nog lang. Wat volgde was een indrukwekkende inhaalrace van Mathieu! Hij kwam van ver terug en ging Van Boogaert, Van Vaerenbergh, Kooijman, Convents, De Brouwer en Cremers vastberaden voorbij. Mathieu eindigde op een heel mooie tweede plaats, achter Jordi Van Moorsel.
Knalprestatie van Mathieu die in het dagklassement beslag legde op de derde plaats.
In Schoten woont een jonge TeamDF-karter die hoopt op een kletsnatte BMC-seizoensafsluiter in Genk, op 29 oktober…