20/5 BNL Ostricourt: M & M opnieuw 2 & 4


DD2-rijders Mathias en Mathieu bevestigen goede vorm


De BNL Karting Series was voor haar tweede race-weekend te gast op het “Circuit de la Metropole” in het Franse Ostricourt, in de buurt van Lille.
Alle weersvoorspellingen gingen uit van heel veel regen maar uiteindelijk stormde het enkel in de nacht van zaterdag op zondag en bleven de regenbanden op stal.
Vrijdag maakten onze rijders 5 trainingsritjes rond van telkens een kwartier, op zoek naar de beste afstellingen.
In de chrono-sessie van zaterdagvoormiddag had Mathias lange tijd uitzicht op de Pole. Xen De Ruwe en zijn Formula-K machine beslisten er echter anders over en doken in de allerlaatste seconden nog onder Mat’s tijd. Mathieu, dit weekend met Jonathan Knevels als monteur, klokte een zeer mooie 4de tijd.

In beide zaterdagraces was niemand opgewassen tegen Xen De Ruwe.
Hoe hard Mathias ook probeerde om aansluiting te vinden bij de Formula-K rijder, hij moest zich telkens met P2 tevreden stellen.
Mathieu finishte P7 en P8 in de races.

In de nacht van zaterdag op zondag regende het hevig in Ostricourt en de warm-ups werden zondagochtend op een opdrogende baan gereden.
Toen het tijd was voor de Chrono-sessie was de baan op de meeste plaatsen helemaal droog maar het bleef opletten voor enkele natte kerbs.
Opnieuw had Mathias de Pole bijna op zak maar in hun laatste ronde gingen alweer Xen De Ruwe en ditmaal ook de verrassende Christophe Adams (Sodi Kart) nog iets sneller. Mathias zou uit P3 starten, Mathieu ditmaal uit P5.

Het zaterdag scenario herhaalde zich in de twee zondag-races.
De Ruwe was niet te stoppen en won beide manches.
Mathias eindigde opnieuw tweede en Mathieu knap derde in de eerste race.
Mathieu bevestigde zijn uitstekende vorm door ook in de vierde race derde te worden achter de Nederlander Leon De Visser die de snelste DFK-Gillard was in Ostricourt. Mathias was ditmaal vierde.

In de einduitslag uiteraard winst voor De Ruwe met het maximum van de punten, voor Mathias, Leon De Visser, Mathieu en de Deen Thomas Smith.
Met nog 1 wedstrijdweekend te gaan is de BNL DD2-titel bijna zeker op zak voor De Ruwe. Mathias staat stevig tweede in de tussenstand. Mathieu is vijfde en kan nog aanspraak maken op de derde plaats in de eindstand maar dan moet hij tijdens het laatste BNL-weekend kunnen afrekenen met de 2 DFK-rijders Haralds Garkaklis en Leon De Visser.
In elk geval belooft de strijd om de ereplaatsen in de derde BNL-meeting op 25 en 26 augustus nog best spannend te worden.