12/09 testdag Berghem (NL)


Nauwelijks 3 dagen na onze laatse testdag op het circuit van Berghem trokken we vandaag opnieuw naar het zelfde circuit in Nederland om ditmaal Filip vertrouwd te maken met de baan, met de Tony Kart, met de voorremmen en met de Dunlop SL3 banden. Ook Thomas was er opnieuw bij met de Kosmic.

Filip was als eerste rijder de baan op met de Tony Kart EVXX die we aan de start gaan brengen van de BEKC race van zondag 20/9. Op Vega FH banden kon Filip zich klaarstomen voor het echte testwerk later op de dag met Dunlop SL3 banden. Het was al een tijdje geleden dat Filip nog in een kart had gezeten en hij moest bovendien ook nog wennen aan de Tony Kart, maar het liep vlot. Hij zat snel in een goed ritme, al was het steeds uitkijken voor de vele recreanten-rijders die van zeer traag tot zeer snel (schakelkarts) de baan een beetje onveilig maakten. Bij het begin van de namiddag zette Filip zijn kart plots aan de kant toen hij een vreemd geluid in de motor hoorde. Na al het onheil met onze motoren tijdens de afgelopen weken hielden we ons hart al vast. Gelukkig konden Kobe, Elias en Miche het euvel herstellen. De tandwielen bleken versleten of gewoon stuk. En dat op een motor die nog maar net uit revisie terugkwam… Hierna kon Filip weer de baan op voor enkele lange runs. Bij het eind van de dag werden de motoren nog eens gewisseld tussen de Tony van Filip en de Kosmic van Thomas. Zo kregen we achteraf van beide piloten nuttige feedback over de motoren.

Thomas reed de ganse dag op Vega FH banden en ook hij ondervond last van de vele rijders op de baan, waaronder enkele “KZ”-kamikazes die zich niet altijd van hun sportiefste kant lieten opmerken. Thomas wou graag zijn rondetijden van vorige woensdag scherper stellen en slaagde daar aan het eind van de dag voortreffelijk in door een 48″04 op te laten tekenen. Dankzij de vele trainingsdagen deze zomer is Thomas nu wel klaar om aan een race deel te nemen. Het is ook interessant om hem erbij te hebben want hij zorgt voor goede feedback over de afstellingen en over onze motoren.

Morgen gaan we opnieuw testen, ditmaal dichter bij huis, in Genk, met opnieuw Thomas, maar ook Mathieu en Mathias zullen erbij zijn.