13/09 testdag Genk


Vandaag was TeamDF andermaal op trainingsuitstap. Ditmaal ging het richting Genk waar heelwat rijders aanwezig waren.

Ondanks enkele regendruppels rond de middag kon er de ganse dag op slicks gereden worden. Mathias kon er niet bij zijn en dat betekende dat onze Junior Max rijder Mathieu met de glimlach in de Tony Kart EVR van Mathias stapte in de ochtend. Natuurlijk was hij blij verrast toen hij na enkele ronden weer de pits inreed. Een Senior Max is uiteraard krachtiger dan de Junior Max waar Mathieu normaalgezien mee rijdt, en Vega FH banden zijn ook sneller dan het hardere Mojo D1 rubber. Kobe stuurde Mathieu daarop de baan op in zijn oude Sodi-chassis, met Junior Max motor en met Mojo D1 banden, dus in de juiste BMC-Junior Max configuratie. Na zijn ochtend-ervaring in de Tony Kart EVR vond Mathieu dit maar niks en dus besloten we om zijn Junior Max motor dan maar op de EVR te monteren en hem zo weer de baan op te sturen voor de rest van de namiddag.

Thomas was er ook weer bij in de Kosmic T11 en hij kreeg (alweer) als opdracht een motor in te rijden. Na het verplichte kwartiertje roderen kon Thomas aan het serieuzere werk beginnen. In totaal reed hij vandaag bijna 90 ronden! Samen met Kobe en Elias werkte Thomas aan het verbeteren van de afstellingen en het was leuk om te zien dat het steeds beter (en sneller!) ging voor Thomas.

Nu rest ons een week tijd om onze Tony Kart EVXX klaar te stomen voor de BEKC race te Berghem op zondag 20/9. Filip en Mathias zijn daar onze rijders van dienst in een endurance race van 2 uur. Na al het intensieve testwerk van de afgelopen weken hopen we op een goed resultaat!