06/12: BEKC Genk – 4e en 8e plaats voor TeamDF

Tijdens de laatste race van het BEKC endurance kampioenschap heeft TeamDF beslag gelegd op de 4e plaats, met Mathias en gast-rijder Kevin Langers aan het stuur van de Tony Kart EVR. Filip en Thomas werden in het Kosmic-chassis 8ste.

Het was een nat Sinterklaas-weekend op de Horenbergsedam. De meeste teams waren reeds zaterdag aanwezig om goede regenafstellingen te zoeken. Voor TeamDF kon enkel Thomas testen op zaterdag. Maar een goede set-up vonden Ludo, Kobe en Elias niet voor de Kosmic. Met gemengde gevoelens zakten we weer af naar Leuven, hopend op een betere prestatie tijdens de chrono-ritten en de race van zondag.

Onze mechaniekers waren zondagochtend dan ook druk in de weer om beide karts klaar te stomen voor de training- en kwalificatierit die één uur zou gaan duren. Door de aanhoudende lichte regenval was het duidelijk dat we een wet-race gingen krijgen. De training begon niet goed voor onze piloten. De EVR van Mathias en Kevin, alsook de Kosmic van Thomas en Filip zaten aanvankelijk op bijna 3 (!) seconden van de beste rondetijden. Maar naarmate de sessie vorderde en na enkele radicale wijzigingen aan de set-ups kwamen we onverhoopt uit op een 4e (Kosmic T11) en 5e startplaats (Tony Kart EVR).

De start van de race, met 17 deelnemende teams, verliep voor Filip niet zonder problemen. Nochtans was hij na de Lemmens-kurve knap doorgeschoven naar de 3e plek maar al gauw ging het mis, met een spin in de dubbele linkse. En bij het opgaan van het rechte stuk langs de Europa-laan ging het opnieuw fout toen Filip te kampen kreeg met een vastzittende gaskabel! Rechtdoor de bandenstapel in dus.  Filip kon toch weer de baan op, maar kwam als allerlaatste, 17e, en met ruime achterstand door bij het einde van de eerste ronde.  Het volgende uurtje zou voor Filip een inhaalrace worden. De Kosmic leek een goede baanligging te hebben en na een uur achtervolgen en vooraleer het stuur over te laten aan Thomas, was Filip toch reeds opgeklommen naar de 10e plaats.

Mathias van zijn kant reed een eenzame race in 4e stelling.  De Tony Kart EVR kon het tempo van Cornelis Racing (nochtans ook in een EVR), de FM Racing Boys en KJ-Racing in de eerste 45 minuten niet aan. Pas tegen het einde van het eerste uur, toen de baan wat minder nat lag,  kon Mathias aansluiting vinden bij de Gillard van Jonas De Kimpe (KJ-Racing).  De tankbeurt en de wissel met Kevin verliep probleemloos. Maar toch bleek onze “44” Tony Kart na de pitstops pas in 5e positie te liggen. Sloebs Racing had blijkbaar een snellere pitstop kunnen afwerken en reed nu op de 4e plaats.

In het tweede wedstrijduur kenden de FM-Racing Boys problemen en zakten van de 2e plaats fel terug in de klassering. Hierdoor schoof Kevin opnieuw door naar de 4e plaats achter Cornelis, KJ en Sloebs.  Thomas in de “137” Kosmic klom op naar de 8ste plek en hij zou die plaats tot het eind van de race behouden. Hij strandde op minder dan een seconde van de 7e plaats.

Vooraan veranderde er niets meer. Cornelis Racing won overtuigend. En de FM-Racing Boys zijn de BEKC-kampioenen van 2009. Wat TeamDF betreft: we plannen een deelname aan het volledige BEKC kampioenschap van 2010. Dat wordt dus veel testen na de feestdagen en de examenperiodes van mechaniekers en piloten. Tot gauw!