24/01/2010: eerste testsessie seizoen 2010


Genk 24/01/2010TeamDF heeft haar eerste testsessie van het seizoen 2010 achter de rug. Het was van 6 december 2009 geleden dat onze piloten nog eens in actie waren gekomen. Mathieu Collin, Mathias Detige en Karl Van Nieuwenhove hadden alle 3 op betere en vooral drogere weersomstandigheden gehoopt toen ze op het circuit van Genk toekwamen. De test verliep in een koud, grijs en nat weertje. Regenbanden en regen-afstellingen dus voor de karts. Ludo en Rob hadden als mechaniekers hun handen de ganse dag meer dan vol. De bedoeling van de test was om de rijders weer vertrouwd te maken met de baan en hun materiaal en het kwam er dus vooral op aan om kilometers af te malen. Opzet geslaagd ondanks wat motorperikelen op de kart van Mathias.

Met de piloten werden de verschillende race-opties voor volgend seizoen besproken en over enkele dagen maken we bekend wie wat gaat rijden voor TeamDF in 2010.

Als de weersomstandigheden het toelaten zullen we volgende zondag, 31/1, opnieuw gaan testen in Genk. Tegen dan hebben Filip Vandendael en Thomas Detige hun examensperiode achter de rug en kunnen ook zij hun voorbereidingen voor het nakende seizoen aanvatten.