23/6 BMC3 Kerpen: Titelstrijd open na zege van Fazio Franssen


Mathias teleurgesteld, pas 17e

De derde manche van de Belgian Max Challenge, gereden in het Duitse Kerpen, heeft het kampioenschap in de Senior Max categorie een nieuwe wending gegeven. De leiders in de tussenstand, Dylan Lahaye (GKS-Birel) en Glenn Van Parijs (Bouvin Power-Tonykart) hadden een moeilijke dag en daarvan profiteerden de jonge Nederlanders Fazio Franssen (Tonykart) en Sam Schippers (TPK-Alonso Kart) optimaal. Met z’n vieren staan ze nu nagenoeg gelijk in de tussenstand. Ook Frederic Op De Beeck (DFK-Gillard) deed een goede zaak en volgt op amper 5 puntjes van de leiders.
Voor Mathias was de race eentje om snel te vergeten.
De vrije trainingen van vrijdag en ook zaterdagochtend verliepen nochtans veelbelovend.  Maar toen er steeds meer rubber op de baan kwam, zakte de MS Kart van Mathias helemaal terug. Kobe probeerde alle mogelijke afstellingen, in de hoop de halve seconde die Mathias tekort kwam ergens te vinden. Tevergeefs. Mathias klokte pas de 19e Chrono en finishte daarop P12 en P13 in zijn Heats. In de Finale moest hij zich tevreden stellen met de zeventiende plek. Hierdoor zakt Mathias naar de 8ste plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De vierde manche van de Belgian Max Challenge gaat door op 4 augustus, in Genk. Hopelijk kan Mathias zich dan weer vooraan in de strijd mengen.