3/4 en 4/4 BNL Ostricourt: Moeilijk weekend


Tijdens het afgelopen Paasweekend was TeamDF actief in het Franse Ostricourt. Daar gingen de eerste BNL races van het seizoen 2010 van start. Karl en Mathias kwamen samen met 34 andere deelnemers uit in de Max Senior klasse. Bij de deelnemers zaten enkele kleppers uit binnen- en buitenland. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijk weekend zou worden, vooral omdat er ook veel regen voorspeld was. Jammer genoeg vonden we ook in Ostricourt alweer geen optimale afstellingen voor natte baan. Bovendien werden onze rijders een paar keer van de baan gereden en liet ook de mechaniek hen af en toe in de steek.

Tijdens de trainingen van zowel zaterdag als zondag waren Karl en Mathias niet in de Top 20 te vinden en dat voorspelde niks goed voor de chrono-ritten en de races.  Midden in het pak of achteraan het veld starten is een moeilijke opdracht. Nochtans kwamen Karl en Mathias steeds behoorlijk weg in de starts. Maar zaterdag werd Mathias in beide races in de eerste ronde straffeloos van de baan gereden. En zondag, bij de 4e race viel Mathias uit in de formatieronde, met een technisch defect. Ondanks de tegenvallende kwalificatieritten waren ook Karl’s starts in de 4 races goed. Maar zijn Tony Kart kon ofwel het wedstrijdtempo niet aan, ofwel werd Karl na een aanrijding uitgeschakeld.  Zondagavond was de teleurstelling bij iedereen op de gezichten af te lezen. Onze mechaniekers Filip en Ludo, bijgestaan door Pierre en Sebastien, hebben 2 dagen lang aan een hels tempo de afstellingen moeten aanpassen als gevolg van de wisselende weersomstandigheden, en in de hoop een mirakel-set-up te vinden voor de rijders.

Maar laat ons na deze teleurstellende vertoning vooruit kijken. Het is duidelijk dat het niveau van het BNL kampioenschap hoog is. Maar onze rijders zijn ook geen beginnelingen meer. Dus de boodschap is: “Trainen, trainen, trainen”. We hebben nu enkele weken waarin we uitgebreid kunnen gaan testen. De eerstvolgende race is de 2e manche van het BMC-kampioenschap, te Genk, begin mei. Daar is het opnieuw de beurt aan Filip en Mathieu. Daarna concentreren we ons op de BEKC-endurance race van Strijen waar Thomas voor het eerst dit seizoen aan de start zal komen.