2/5 BMC 2 Genk: Mathieu knap zesde! Pech voor Filip.

De tweede manche van de Belgian Max Challenge werd afgelopen zondag in Genk gereden. Na Kerpen werden alle teams en rijders alweer getrakteerd op wisselende weersomstandigheden. Alle hens aan dek dus in de team-tenten waar de ganse dag moest gegokt of gewisseld worden tussen de droogweer en regenafstellingen. Tijdens de ochtendtrainingen en chronosessies waren regenbanden duidelijk aangewezen. Daarna werd het wisselvallig met zelfs een zonnige periode maar toen onze rijders de eerste races moesten aanvatten gingen de hemelsluizen weer open. Mathieu reed in de training bij de Max Junior naar de 4e plaats en bevestigde dit in de chrono met een 5e startplek. Filip was bij de Max Seniors hoopvol 6e in de ochtendtraining maar moest zich in de chrono-rit tevreden stellen met een 12e startplaats.

In de eerste finale bij de Max Juniors, op een natte omloop, verloor Mathieu enkele plaatsen in de verraderlijke Paul Lemmens-kurve. Hij kwam als tiende voorbij start/finish na de eerste ronde. Maar al snel zette hij de achtervolging in en kon hij heel wat plaatsen goedmaken. Hij voelde zich duidelijk in zijn sas in de regen. Met nog 2 ronden had Mathieu de tweede plaats in het vizier maar een kleine schuiver bij het aansturen van de rechte lijn langs de Europalaan besliste er anders over. Hij moest uiteindelijk vrede nemen met de 5e plaats. Maar zijn indrukwekkende inhaalrace en de snelste rondetijd was aan niemand in de paddock onopgemerkt voorbij gegaan!

Voor de tweede Max Juniors finale was de zon even van de partij en iedereen kon op slicks van start. Mathieu’s start was ditmaal feilloos. Hij ging uitgekookt als tweede door de eerste bocht! Jammer genoeg moest Mathieu in de tweede ronde verschillende plaatsen prijsgeven. Zijn Tony Kart EVR kon het tempo van de andere toprijders in de aanvangsfase van de race niet aan. Zijn mechanieker, Kobe, zou het later wijten aan een te lage bandendruk. Na enkele ronden zat Mathieu wel opnieuw in het ritme van de koprijders en kon hij weer wat plaatsen goed maken om als negende te finishen. Dit resulteerde in een zesde plaats in de daguitslag. Ook in de stand van het BMC Juniors kampioenschap staat Mathieu nu mooi zesde en is nog alles mogelijk.

De eerste finale bij de Max Seniors was ook een wet-race. Filip kende een moeilijke start. Hij moest uitwijken voor een crash in de eerste bocht en was hierdoor pas 31e bij het einde van de eerste ronde. Hij kon ronde na ronde verschillende rijders inhalen maar kreeg bij de aanvang van de 7e ronde niet veel ruimte van Randy Nauwelaers op de rechte lijn aan start/finish en spinde van de baan. Zijn kart was beschadigd en uiteindelijk finishte Filip als 26e. Werk aan de winkel dus om het moreel van de rijder terug op te krikken voor de tweede finale. Maar vooral veel werk aan de kart. Ludo en Elias hadden de handen vol om de kart opnieuw rijklaar te maken. Zij kozen eerst voor een droge afstelling maar de horizon kleurde opnieuw donkergrijs en dus werd ook de tweede finale een wet race. Hierin kende Filip wel een prima start! Na één ronde was hij al opgeklommen naar P16 en nog een ronde later was hij al dertiende! Maar in de derde ronde liep een duel met Mike Van Der Stukken in Filip’s nadeel af. Hij zakte jammer genoeg af naar de 31e plaats en kon weer gaan achtervolgen. Hij kwam alsnog in P20 door de finish. Filip’s race-snelheid had goed geweest voor een plaats rond de Top 10. Net als in Kerpen had er dus meer in gezeten voor Filip. Maar er staan nog races op de kalender en we hopen allemaal op wat meer meeval volgende keer.

TeamDF vat nu de voorbereidingen aan van de eerste BEKC wedstrijd die op donderdag 13/5 in het Nederlandse Strijen doorgaat.