13/6 BMC3 Genk: Mathieu 9e. Pech voor Mathias


Mathieu heeft tijdens de derde manche van de Belgian Max Challenge opnieuw een Top 10 plaats behaald in de Max Junior categorie. Een achtste en een tiende plaats in de 2 races waren goed voor de negende plek in het dagklassement.
In de chronorit had Mathieu de 9e tijd op de tabellen gezet. Hij was hiermee niet echt tevreden en hoopte in de eerste finale enkele plaatsen goed te maken. Zijn start was uitstekend. Mathieu klom naar P4 in de eerste ronde. Jammer genoeg kon hij het tempo van de koplopers niet volgen. Zijn motor, pas terug uit revisie, liep niet echt goed en Mathieu moest lijdzaam toezien hoe vanuit de achtergrond enkele rijders terugkwamen. Hij eindigde in P8. Zelfde scenario in de 2e race. Alweer een goede start van Mathieu maar opnieuw ontbrak zijn kart snelheid op de lange rechte lijn. Hij finishte deze keer in P10.
In de tussenstand van het BMC Junior kampioenschap staat Mathieu nu 7e.

Bij de Max Seniors wou Mathias maar al te graag zijn goede BNL- prestatie van enkele weken geleden opvolgen met een sterk BMC weekend. Ondanks de vele kilometers vrije trainingen van vrijdag en zaterdag duurde het toch tot zondagochtend vooraleer Mathias een goede afstelling kon vinden. Hij reed de vierde tijd in de kwalificatierit en kwam vol vertrouwen aan de start van de eerste finale. Mathias had een goeie start. Hij kon P4 behouden in de eerste hectische ronde in een kopgroepje met Torenvliet, Koullen, Langers en Mafait. Maar in de tweede ronde botste Mathias onfortuinlijk met Jonathan Knevels die een blitz-start had genomen. Beide Tony Karts spectaculair de lucht en dan het gras in! En dat terwijl de race nog maar net op gang was! Jonathan kon verder maar speelde geen rol van betekenis meer in het verdere verloop van de race. Erger nog verging het Mathias. Hij parkeerde meteen zijn EVR: kapotte stuurstang. Einde verhaal en weg kans op een BMC succes.
Na de nodige herstellingen moest Mathias helemaal achteraan starten in P32 voor de tweede race in. Hij hoopte op een remonte in de 18 ronden tellende race. Mathias probeerde geen gekke dingen in de start en ging behoedzaam door de Lemmens-kurve. Toch was hij al opgeklommen naar P25 bij de eerste doortocht. Maar in de tweede ronde ging het opnieuw fout. Mathias zat in een groepje van 4 waaronder… jawel, Jonathan Knevels. Bij het opgaan van de rechte lijn langs de Europalaan reden Knevels, Heuting en Joyce Vos op elkaar in. Mathias kon de chaos niet ontwijken en ging voor de tweede maal van de dag enkele tientallen centimeters de lucht in! Hij bleef op de baan maar de gaskabel was komen vast te zitten bij de aanrijding. Gelukkig kon Mathias nog net voor de chicane de kabel loskrijgen! Intussen was hij wel kostbare seconden en posities kwijtgespeeld. Het duurde enkele ronden eer hij weer aansluiting vond bij het pelotonnetje voor hem. Met een gehavende EVR finishte hij alsnog P16. Jammer van het incident in de tweede ronde want een Top 10 finish was mogelijk geweest.

Intussen is TeamDF al volop bezig met de voorbereiding van de derde manche van het BEKC endurance kampioenschap. Deze gaat door in Lelystad (NL) op zondag 27/6. We zullen er 2 karts aan de start brengen voor respectievelijk Karl/Thomas en Filip/Mathias.