17/01/11: Race-kalender 2011 bekend


De verschillende race-organisaties (BMC, BNL, BEKC) hebben hun 2011 kalender bekend gemaakt.
Bekijk de 2011 kalender hier of via de Kalender tab.

Geen grote verrassingen bij de Belgian Max Challenge (BMC). Ostricourt vervangt wel Mariembourg op de kalender. Verder blijft ook het Duitse Kerpen op de BMC kalender voor 2011.
De BMC bijt de spits af op 13/03 in Genk. Voor TeamDF zal ook dit jaar Mathieu Collin uitkomen in de BMC. Na 2 Top 10 finishes in zijn eerste 2 Junior seizoenen kan Mathieu hopelijk in zijn laatste Junior-jaar meestrijden voor een plaats in de Top 5 met zijn Tonykart EVR.
Voor de BNL Karting Series (BNL) blijft de formule van 3 race-weekends behouden, verdeeld tussen Genk (2x) en Ostricourt (1x). Mathias Detige zal dit jaar overstappen van de Senior Max naar de DD2 klasse en zal aan de 3 BNL-weekends deelnemen in een Gillard-chassis met ondersteuning van De Feyter Karting.
De endurance races van de Belgian Endurance Karting Challenge (BEKC) gaan in 2011 over 6 wedstrijddagen, met o.a. verplaatsingen naar circuits die we nog niet kennen, nl Hahn (D) en Emmen (NL).
Voorlopig heeft TeamDF geen plannen om het volledige BEKC seizoen vol te maken. Waarschijnlijk zullen we er hier en daar een race uitpikken, als de studie-planning van onze piloten en monteurs het toelaat.
Filip Vandendael, Karl Van Nieuwenhove en Thomas Detige worden onze BEKC-piloten voor 2011, al sluiten ze alle 3 ook een deelname aan één of meerdere manches van de BMC niet uit.
Tot slot uiteraard ook melding maken van de Rotax Max Euro Challenge (RMEC), die begin april 2011 in Genk van start gaat. Deze eerste RMEC race staat ook op de agenda van Mathias. Om zijn overstap naar de DD2-klasse zo goed mogelijk voor te bereiden zal Mathias op 28 en 29 januari in het Spaanse Campillos testen met het DFK-team.