13/3/11 BMC1 Genk: Mathias wint bij debuut in DD2!

Mathieu 10e bij de Junior Max.

Tijdens de openingsraces van de 2011 Belgian Max Challenge heeft Mathias in de DFK Gillard een schitterende overwinning behaald bij zijn debuut in de DD2 klasse.
De Europese toppers Xen De Ruwe (TopKart) en de Litouwer Simas Juodvirsis (Maddox) kwamen in Genk aan de start, evenals de 2010 BNL-kampioen Kristof Huibers (Haase) en de regerende BMC-kampioen Christophe Raymakers (Zanardi).
Ook andere snelle rijders als Jim Ringelberg, Christophe Adams en Donny Verschueren zorgden voor een sterk deelnemersveld.
Mathias reed de vijfde kwalificatietijd en behield deze plaats ook bij de start van de eerste race. Simas Juodvirsis ging aan de leiding en daarachter was het fel racen tussen Huibers, Ringelberg, De Ruwe en Mathias. Mathias klom op naar P2 en reed in enkele ronden het gaatje naar Juodvirsis dicht. Bij de eerste mogelijkheid plaatse hij een beslissende aanval op de boomlange Litouwer. Ronde na ronde kon Mathias zijn voorsprong uitbouwen en hij kwam afgetekend als eerste over de eindstreep! Wat een debuut!

Vanuit P1 zette Mathias de tweede race in. Maar in de Lemmenskurve kon Juodvirsis de leiding nemen en in de eerste ronde al een gaatje slaan. Mathias reed de kloof in enkele ronden echter weer dicht. Hij was iets sneller dan Judovirsis maar vond geen gaatje om de Maddox-rijder voorbij te gaan. Op 3 ronden van het einde ging Mathias dan zij aan zij met Judovirsis door de chicane aan het einde van het rechte stuk langs de Europalaan. De twee rijders haakten even in elkaar en hiervan kon de sterk teruggekomen Donny Verschueren (Kubica) profiteren en de leidersplaats afsnoepen. Mathias was door de inhaalbeweging wel aan Juodvirsis voorbij. Verschueren behield de leiding, Mathias finishte in P2 voor Judovirsis in P3.
Door zijn winst in de eerste manche en zijn tweede plaats in de tweede race was Mathias ook dagwinnaar en mocht hij op het hoogste trapje van het podium!
Big Smile bij mechanieker Kobe, en de ganse TeamDF en DFK-crew.

Bij de Junior Max heeft Mathieu een nochtans slecht gestart weekend, afgerond met een zeer mooie vijfde plaats in de tweede race op zondagnamiddag.
TeamDF was vanaf vrijdag aanwezig met Junior Max rijder Mathieu, die zijn pas gereviseerde motor kwam inrijden. Rob zorgde voor de mechaniek. De dag eindigde in mineur omdat de motor niet liep zoals verwacht.
Birger Bouvin nam de motor weer mee naar zijn werkplaats en zaterdag kon Mathieu opnieuw aan het testen. Maar het vlotte nog steeds niet. Birger haalde er ten einde raad een andere motor bij maar dit kon het gebrek aan snelheid van de Tonykart EVR ook niet verhelpen. Uiteindelijk stelde mechanieker Elias vast dat één van de lagerhouders op het chassis los zat waardoor de kart onmogelijk goed kon lopen. Eénmaal dit euvel verholpen konden Mathieu en Elias aan de race-afstellingen beginnen werken.

Op zondag, race-dag, kwamen 30 rijders aan de start voor de chrono-ritten in de Junior Max klasse. Onder hen de Nederlandse wereldkampioen Jordi Van Moorsel, maar ook de snelle Finn Kooijman, recent winnaar van de Rotax Max Winter Cup.
Mathieu klokte de 17e chrono-tijd, niet bepaald een opsteker.
In de eerste race kon Mathieu in de aanvangsfase opklimmen tot P10 maar hij zakte gaandeweg terug in het veld en eindigde in P16.
Elias en Mathieu bleven echter niet bij de pakken zitten en veranderden de set-up voor de tweede manche. Mathieu kende in race 2 een super start. Hij lag na 2 bochten meteen in P6 en was mee met de kopgroep. Vooraan was Van Moorsel ongrijpbaar maar in het achtervolgend groepje haalde Mathieu alles uit zijn kart en hij finishte ondanks een remprobleem op een mooie vijfde plaats!
Goed voor de 10e plaats in het dagklassement. Een onverhoopt resultaat, gezien de problemen die Mathieu kende in de aanloop naar de races.

Een goede basis voor Mathieu voor de volgende BMC-manche in Kerpen (D) op 10 april. Maar eerst komt de Rotax Max Euro Challenge naar Genk. Van 30 maart tot en met 3 april gaan meer dan 200 piloten de strijd aan in de Junior Max, Senior Max en DD2-klasses. Bij de DD2 maakt Mathias zijn opwachting, opnieuw in een DFK-Gillard.