7/8 BMC4: Mathieu twaalfde in Genk


TeamDF Junior rijder behoudt 10e plaats in kampioenschap

Mathieu Collin heeft tijdens de 4e Belgian Max Challenge (BMC) de 12e plaats behaald bij de Junior Max. Ondanks het feit dat hij buiten de Top 10 eindigde was zijn prestatie toch bemoedigend, vooral na zijn tegenslagen in Kerpen (BMC2) en in de vorige manche in Genk (BMC3).

Bijgestaan door mechaniekers Elias en Kobe was Mathieu tijdens beide races snel onderweg. Vertrokken vanuit P15 in de eerste race, reed hij na een prima start al gauw in P7. Maar terwijl hij een goed wedstrijdritme begon aan te nemen, werd hij door een andere rijder verrast bij het aansturen van de rechte lijn langs de Europalaan. Hij verloor meteen twee plaatsen en tot overmaat van ramp ging hij ook een paar tientallen meters langs de baan, in het gras, en zakte hij zo weg tot P20. Hij knokte zich terug naar voren maar moest genoegen nemen met de 14e plaats in de eerste race.

Mathieu’s start in race 2 was opnieuw goed. Vanuit P14 vertrokken lag hij na de eerste ronde al P9. Bij de tweede doortocht stootte hij door naar P8. Spijtig genoeg ontbrak het Mathieu’s Tonykart vooral in de haarspeldbocht naar de tribune toe, aan de nodige power en moest hij opnieuw enkele plaatsen toegeven. Toch was P12 niet onverdienstelijk want hij zat echt wel binnen de lap-times van de latere winnaar Jack Aitken.
Er blijven nog 2 races te gaan in het BMC kampioenschap en samen met Mathieu zal het team al het mogelijke doen om die Top 10 plaats in de algemene rangschikking te verdedigen.

Afspraak voor de BMC5 in het Franse Ostricourt op 9 oktober. Daar hoopt TeamDF, naast Mathieu bij de Junior Max, ook 2 Tonykarts aan de start te brengen bij de Senior Max. Later meer hierover.

Eerst moet Mathias Detige nog twee uiterst belangrijke race-weekends afwerken met zijn DD2-DFK-Gillard. Op zaterdag 20/8 en zondag 21/8 moet hij in Genk tijdens de derde en laatste BNL Karting Series een achterstand van 6 punten weten goed te maken op Xen De Ruwe in zijn jacht om de BNL2011-titel. En op 11/9 rijdt Mathias de 4e en laatste manche van de Rotax Max Euro Challenge (RMEC) op de snelle baan van Angerville (Frankrijk).