3/12 en 15/12 Kampioenenhuldiging 2011 Genk en RACB


Mathias dankt Kobe en DFK Racing Team

Na de Rotax Max Grand Finals viel het doek helemaal over het 2011 karting seizoen met de huldiging van de BMC en BNL kampioenen tijdens een party op Karting Genk. De smaakmakers uit de verschillende Rotax Max klasses mochten er op 3/12 hun trofeeën in ontvangst nemen.
Voor TeamDF werd Mathias Detige nog eens in de bloemen gezet na zijn schitterend seizoen in de DD2-klasse: Winnaar van het BNL kampioenschap, een tweede plaats in de Rotax Max Euro Challenge en een mooie 8ste plaats op het WK in Dubai.
Dat mag tellen voor een debuutseizoen.
Op 15/12 mocht Mathias dan nog eens het podium op in Brussel tijdens de RACB-awards.

Mathias blikt tevreden terug op zijn seizoen: “Ik had voor de aanvang van dit seizoen uiteraard wel de ambitie om vooraan mee te kunnen strijden tijdens mijn eerste jaar in de DD2-klasse, maar meteen BNL-kampioen en ook Vice-Europees-kampioen worden, dat is natuurlijk een fantastisch resultaat! Het hoogtepunt was uiteraard mijn overwinning
in Wackersdorf in mei, bij de Rotax Max Euro Challenge. En in november beleefde ik enorm veel plezier tijdens de Rotax Max Grand Finals in Dubai. De baan van de Al Ain Raceway was super. Ik reed er de 4e chrono en was met uitzondering van de Pre-Finale steeds vooraan te vinden. Deze resultaten heb ik mede te danken aan mijn mechanieker en vriend Kobe Liekens die geen enkele steek liet vallen. Kobe is al jaren mijn monteur en hij begrijpt perfect welke richting we uitmoeten bij de afstelling van de kart. Uiteraard wil ik ook DFK Racing Team en in het bijzonder Tim De Feyter bedanken voor de prima ondersteuning het afgelopen jaar. En Tony’s Supertune motoren gingen lekker hard ook! Nu moet ik even de voorrang geven aan mijn studies. We rijden geen Winter Cups of dergelijke en gaan pas eind februari 2012 weer aan karten denken.”
TeamDF zal ook rond die tijd de 2012 plannen en piloten bekend maken.
In afwachting, een heel fijn 2012 gewenst aan allen!