20/09 BEKC-race Berghem: 4e plaats voor TeamDF


Mathias gaat J. Knevels (Cornelis Racing) voorbijHet Metalracing-duo van weleer, Filip en Mathias, verdedigden gisteren onze kleuren in Berghem (NL) tijdens de 6e race van het BEKC kampioenschap in de Rotax Max klasse.

Tijdens de trainings- en kwalificatieritten zaten onze beide rijders meteen goed vooraan op de tijdstabellen, in onze Tony Kart EVXX. Geruime tijd zelfs stonden we P1 en het was pas in de laatste minuten van de chrono’s dat Filip en Mathias naar de 3e startplaats verdrongen werden. Beide rijders hadden te kampen met problemen met de voorremmen en ook de benzinetank moest vervangen worden voor de race.

Na een lange middagpauze en een lekkere Ludo-pitta-lunch ging de race van start om 16:00. Mathias nam de start en ging als 4e door de eerste bocht. Na enkele ronden kon hij opklimmen tot de 2e plaats en ging dan op zoek naar de leider, Cornelis Racing met Jonathan Knevels aan het stuur van de CRG. Toen Mathias aan de bumper van de CRG kleefde ging hij in een vreemd manoeuver hard van de baan bij het einde van de rechte lijn. Gelukkig kon hij verder maar we waren na de schuiver teruggezakt naar de 5e plaats. In het volgende half uurtje vocht Mathias zich terug tot bij de Cornelis Racing CRG en ditmaal ging hij er probleemloos voorbij.

Bij het einde van het eerste wedstrijduur begonnen de verschillende teams aan de eerste van hun 2 verplichte pitstops. Omdat het nogal druk was in de pitstraat hielden we Mathias enkele ronden langer op de baan. Dit bleek een foute keuze want de benzinetank geraakte leeg. De motor pruttelde en Mathias kon maar nipt de pits bereiken en verloor kostbare seconden. Filip nam over en toen de Top 5 hun eerste stops achter de rug hadden en de nieuwe rangschikking op de schermen verscheen, waren we jammer genoeg teruggezakt naar de 5e plaats. Gelukkig zaten we nog in dezelfde ronde als de leiders maar de kloof naar de 4e geplaatste Motoreco kart lag toch rond de 30″. Filip deed er alles aan om het gat te dichten en kwam tot op 22″ terug, tot de tweede reeks pitstops eraan kwam. Ditmaal verliep onze stop goed. Filip bleef aan het stuur en door een technisch probleem op de CRG van Motoreco Racing klom hij alsnog naar de 4e plek. Het einde van de race was spannend voorin. Cornelis Racing haalde het uiteindelijk met een kartlengte voorsprong van Sloebs Racing.

Voor onze tweede BEKC-deelname is de 4e plaats uiteindelijk toch een mooi resultaat al waren onze rondetijden zeker goed genoeg om mee voor de overwinning te gaan. Jammer van de slechte pitstop. Hieraan moeten we zeker werken om in de 2 laatse BEKC races in Francorchamps en Genk mee te strijden voor de winst.