28/3 Rotax Euro Challenge round 1 Genk


200 piloten aan de start. Mathias verdedigt Europese titel in de DD2 klasse.

Mathias en Kobe bij hun nieuwe MS Kart, klaar om de 2012 titel te verdedigen


Karting Genk en RGMMC organiseren ook dit jaar de eerste manche van Rotax Euro Challenge. Als eerste van 4 Europese meetings is de belangstelling ondanks de winterse weersomstandigheden zeer groot. Meer dan 200 piloten gaan in de 3 verschillende Rotax klasses (Junior, Senior en DD2) de strijd aan.

TeamDF/Bouvin Power rijder Mathias Detige zal in een MS Kart zijn Europese DD2 titel verdedigen in een uiterst competitief deelnemersveld. Verschillende internationale toppers maakten de overstap naar de DD2 en dat belooft een spannende strijd te worden. Bij de Senior Max rekent Bouvin Power op meervoudig Belgisch kampioen Michael Cool en de snelle nieuwkomer Glenn Van Parijs. De jonge Turk Berkay Besler is ook dit jaar de Junior Max rijder uit de Bouvin Power tent.

Alle 4 rijders waren al in prima vorm tijdens de afgelopen 2 testdagen. Morgen, vrijdag, begint het serieuze werk met in de namiddag de Chrono sessie. Primeur voor dit jaar is de 3-daagse live uitzending van de Chrono’s op vrijdag, de Kwalificatieraces op zaterdag en uiteraard de Finales op Paaszondag. Dit alles is te volgen via www.rgmmcmedia.com