7/4 Belgian Max Challenge – Round 1 – Genk


Mathias rijdt van P24 naar P8 in de Senior Max Finale 

Een week na de Euro Challenge, stond al de eerste Manche van de Belgian Max Challenge (BMC) op de kalender, opnieuw in Genk.  Het was voor Mathias even wennen aan de totaal verschillende karakteristieken van de Senior Max categorie. Er is immers geen DD2 klasse meer in de BMC.  Maar de aanpassing verliep vlot en na de laatste trainingen van zaterdag was Mathias weer helemaal vertrouwd met het MS Kart Senior Max chassis en de Vega FH banden.

Zondagochtend reed hij de tweede snelste tijd in de enige ochtendtraining.  Maar in de Chrono-sessie ging het plots minder goed door een haperende motor. Kobe en Birger beslisten daarop de motor te wisselen voor de Kwalificatieheats.

Hierin moest Mathias telkens ver achter in het veld starten en het was dus hopen op twee goede inhaalraces. Geen gemakkelijke opdracht in Heats van nauwelijks 10 ronden elk.

Tijdens Heat 1 was Mathias in de aanvangsfase tweemaal betrokken bij incidentjes en verloor hij veel tijd waardoor hij pas P19 kon finishen. Heat 2 ging wat beter met een P13.  Gelukkig volstonden deze resultaten om een plaatsje in de Finale veilig te stellen.

De Finale ging over 20 ronden en Mathias startte uit P24. Een Top 10 finish was zijn doel.

De start was goed en al snel zat hij in een goed tempo en kon hij vele plaatsen goedmaken. Halfweg koers was Mathias de snelste rijder op de baan, weliswaar nog een eind buiten de Top 10.  Maar hij bleef er een verschroeiend tempo op nahouden en finishte uiteindelijk heel knap P8.

De overwinning ging naar BouvinPower rijder Glenn Van Parijs die het ganse weekend vooraan te vinden was in zijn Tonykart. Zijn teamgenoot en 2012 BMC Kampioen, Michael Cool, viel enkele ronden voor het einde uit. Afspraak voor de tweede Manche van dit uiterst spannende en competitief kampioenschap op 19 mei, opnieuw in Genk.