20/4 BNL Karting Series 2013 van start


MS Karts van Mathieu en Mathias P7 en P2 tijdens seizoensopener

Heelwat deelnemers waren te gast op het circuit van de Horensbergdam te Genk voor de openingsraces van de 2013 BNL Karting Series. Net als de voorgaande jaren gaat dit kampioenschap over 3 race-weekends met telkens 2 races op zaterdag en ook 2 races op zondag voor de Micro Max, Mini Max, Junior Max, Senior Max en DD2 klassen.

In de DD2 klasse zijn aan het einde van het BNL-seizoen 3 tickets voor de Rotax Grand Finals in New Orleans (VS) te verdienen en dat maakt het kampioenschap extra interessant.

 

Traditiegetrouw ook veel buitenlandse belangstelling voor het eerste race-weekend. Volle startvelden bij Junior Max en Senior Max zorgden voor spannende races. Bij de DD2 kwamen 20 rijders aan de start. Mathieu Collin startte voor TeamDF de eerste keer in een MS Kart. Ook Mathias Detige, vorig jaar tweede in de eindstand, was er weer bij.

TeamDF rijders Mathieu Collin en Mathias Detige worstelden vooral op zaterdag met de afstellingen van hun MS Karts. De Zweed Andreas Backman (Strawberry Racing – Tonykart) en de Brit Barrie Pullinger (Dan Holland Racing – FA Kart) waren sterke tegenstanders. De ervaren Christophe Adams, op een Formula K dit seizoen, mengde zich ook vooraan in de strijd. Ook de Let Haralds Garkaklis, op Gillard, was een kanshebber. Michael Cool, meervoudig Belgisch Kampioen Rotax Senior, ging de DD2 uitdaging aan, eveneens met een MS Kart van Bouvin Power. Cool was meteen bij de snelsten. Maar het was Xen De Ruwe die heerste tijdens alle 4 races. Hij won 4 keer in zijn Formula K.

 

Mathias haalde het maximale uit zijn MS Kart en na mooie races behaalde hij met een P3, P2, P2 en nog eens P2 de tweede plaats in de totaalstand, voor de verrassende Christophe Adams. Mathieu werd zevende algemeen bij zijn eerste raceweekend op een MS Kart. Hij kampte met wat motorproblemen die we hopelijk tegen de volgende race in Ostricourt, op 11 en 12 mei kunnen verhelpen.