12/5 Titelstrijd in DD2 helemaal open na BNL Ostricourt


Mathias P2 en Mathieu P6 in eindstand. Backman winnaar.

De tweede manche van de BNL Karting Series in het Franse Ostricourt heeft de titelstrijd in de Rotax DD2-klasse weer helemaal open gegooid. Xen De Ruwe had in zijn Formula K enkele weken geleden de 4 eerste races in Genk gewonnen en meteen een ernstige optie op de titel genomen. Maar in Ostricourt keerde het tij want de Formula K was vooral op een natte baan in mindere vorm.

Hierdoor slaagden de Brit Barrie Pullinger (FA Kart), de Let Haralds Garkaklis (Gillard) en de Zweed Andreas Backman (Tonykart) erin om de races op hun naam te schrijven in Ostricourt. Backman won zelfs 2 maal en werd logisch eindwinnaar van het weekend.

TeamDF/Bouvin Power rijder Mathias Detige stuurde zijn MS Kart afgelopen weekend vier maal naar de tweede plaats, al zat er zondag zeker ook een P1 in.  Zaterdag waren Pullinger en Garkaklis te snel voor Mat’s MS Kart.

Maar zondag reed Mathias zich overtuigend naar de leiding in beide wedstrijden. Toch was het de Zweed Backman die uiteindelijk telkens als eerste over de streep ging. De Ruwe, zondag op een droge baan ook goed op dreef, beperkte de schade in het kampioenschap met 2 derde plaatsen.

Mathieu Collin was ook snel in de tweede MS Kart. Vooral tijdens de chrono sessie van zondag kwam hij heel dicht in de buurt van een startplaats op de eerste rij. In de races verging het hem iets minder goed. Het niveau in de DD2-klasse is dit jaar erg hoog. Maar Mathieu was steeds de betere van de achtervolgende groep en kon het weekend afsluiten met een mooie zesde plaats, net achter al de gevestigde namen.

De derde en laatste BNL Manche staat pas eind Augustus op de agenda. Pas dan zullen we weten wie de 3 fel begeerde Rotax Grand Finals tickets zal bemachtigen.

Intussen staat alweer de tweede Manche van de Belgian Max Challenge op het progamaa, dit aanstaande weekend, op 19 mei in Genk. Hier zal Mathias de MS Kart kleuren verdedigen in de Senior Max klasse. En meteen daarop trekt het ganse Bouvin Power team naar Castelleto in Noord-Italië waar de tweede Rotax Euro Challenge van het seizoen doorgaat op 26 mei.