21/5 en 22/5 BNL2 Ostricourt: Zege voor Mathias!

In het Franse Ostricourt heeft Mathias afgelopen weekend de tweede manche van het BNL 2011 kampioenschap op zijn naam geschreven.
Hij won 2 van de 4 races en heeft in de tussenstand van het kampioenschap 4 punten goedgemaakt op de huidige leider, Xen De Ruwe.
Zaterdag gaf Christof Huibers iedereen het nakijken in de chrono-sessie. Xen De Ruwe reed de tweede tijd, net voor Mathias.
In de eerste race nam Huibers resoluut de leiding. De Ruwe miste zijn start en Mathias kon zich in tweede stelling hijsen en op zoek gaan naar Christof Huibers die een kleine voorsprong had kunnen nemen. In de elfde ronde maakte Huibers een klein foutje. Mathias wou hiervan meteen profiteren en zette zijn DFK-Gillard naast de Target-Haase. Maar het liep slecht af. Christof en Mathias haakten in elkaar. Huibers was snel weer onderweg maar Mathias verloor kostbare seconden en kreeg meteen Beutels, Brand en De Ruwe op de huid. De Ruwe zette zich door naar P2 en reed in de allerlaatste ronde de kloof naar leider Huibers nog dicht om net voor de finish de uittredende BNL-kampioen nog te verschalken en de overwinning te pakken. Mathias finishte in P3.
Bij de start van de tweede race nam Xen De Ruwe vanop de eerste startplaats meteen de leiding. Mathias kon Huibers achter zich houden. De posities bij de top 3 zouden niet wijzigen tot De Ruwe in de 14e ronde plots uitviel met een mechanisch defect. Mathias had voldoende voorsprong op Christof Huibers en werd niet meer bedreigd en stak race 2 meteen op zak. Michiel Beutels finishte net achter Huibers in P3.

DFK teamchef Tim De Feyter en Mat’s mechanieker Kobe wijzigden voor zondagochtend de afstellingen op Mat’s Gillard in de hoop wat meer snelheid te vinden. De pole voor race 3 was hun streefdoel. Tijdens de warm-up voelde Mathias meteen dat de nieuwe set-up goed was en even later klokte hij de snelste chrono.
Vanuit pole positie nam Mathias in de derde race meteen overtuigend de leiding en reed van start tot finish op kop. Knap gedaan en de tweede overwinning was een feit. Xen De Ruwe eindigde P2, met Beutels opnieuw op plaats 3.
Ook bij de start van vierde en laatste race kon Mathias alweer de leiding nemen.
Maar een fel opzittende Huibers met in zijn zog De Ruwe konden in de derde ronde Mathias terugdringen naar P3. Mathias vocht terug en kon al snel opnieuw aan Huibers voorbij en proberen aansluiting te krijgen bij koploper De Ruwe. Maar Xen was sterk en Mat’s motor liep niet echt super. Mathias wist echter dat een tweede plaats genoeg was voor de weekendoverwinning en was dolblij toen het zwart-wit-geblokt gezwaaid werd. Huibers eindigde in P3, net voor Donny Verschueren.

Bij de Senior Max ging de weekend-winst naar Michael Cool (Bouvin Power Tonykart) die één puntje voorsprong had op Nicolas Claes (DFK Gillard). Hummel was derde, voor Baadjou en Drysdale.
Bij de Junior Max was de snelle Nederlander Finn Kooijman (DFK-Gillard) de beste.

De derde en laatste manche van het BNL 2011 kampioenschap vindt plaats in Genk, op 20 en 21 augustus. Spannende ontknopingen in het vooruitzicht.

Maar eerst trekt de Europese Rotax Max top naar het Duitse Wackersdorf waar de tweede manche van de Rotax Max Euro Challenge doorgaat, komende zondag 29/5. Mathias komt aan de start bij de DD2. Vanaf vrijdag kan u de Live Timing volgen op www.rgmmc.com. En u kan ons uiteraard ook volgen via Twitter voor de laatste info over Mathias en de andere deelnemende Belgen.