29/5 Mathias wint in Wackersdorf!


Prachtige overwinning in tweede manche van de Rotax Max Euro Challenge

Mathias heeft in het Duitse Wackersdorf, aan het stuur van zijn DFK-Gillard de tweede manche van de Rotax Max Euro Challenge (RMEC) gewonnen in de DD2 klasse. En hoe! De ganse week was hij vooraan te vinden tijdens de vrije chrono’s en tijdens de 3 Qualification Heats op zaterdag finishte hij P7, P5 en opnieuw P5. In de ontzettend spannende Pre-Finale van zondagochtend was hij ook al knap derde. Maar de kers op de taart kwam er zondagnamiddag!

Mathias had nochtans zijn enige toegelaten setje nieuwe banden al gemonteerd voor de Pre-Finale. De meeste andere rijders spaarden hun nieuw rubber voor de Grote Finale die over 18 ronden ging. Bij de start kon Mathias zich onmiddellijk in het zog van teamgenoot, Simas Juodvirsis plaatsen. De 2 DFK-rijders maakten meteen een gaatje met de rest van de favorieten Huibers, Szymkowiak, Vuillaume, De Ruwe, Jensen en Ludi.

Mathias plaatste na 3 ronden een eerste aanval op Juodvirsis, die eerder al de Pre-Finale had gewonnen. Super-move in de eerste hairpin en Mathias ging resoluut aan de leiding. Even later kende Juodvirsis, teruggevallen naar P4, mechanische pech en moest de Litouwer zijn kart langs de baan zetten.

Mathias gaf vooraan geen krimp. De achtervolgers, De Ruwe, Huibers, Jensen, Hansen en Ludi kwamen even dichterbij maar kwamen nooit echt in het spoor van Mathias om een aanval te kunnen plaatsen. In tegendeel, Mathias hield er een stevig tempo op na en kon weer een kloofje slaan. Hij behield een veilige marge op Christof Huibers die ook een sterke race reed en P2 eindigde. Twee Belgen bovenaan de lijst. Knap!

Mathias droeg na de race zijn overwinning op aan Ludo.

Bekijk hieronder een filmpje van de Finale, en het interview met de winnaars na de race.