26/6 BMC3 Genk: opnieuw tegenslag voor Mathieu


Knap 8ste in eerste race, maar uitgevallen in tweede race

Met de examens achter de rug waren er afgelopen weekend weer heel wat karters aanwezig op Karting Genk voor de derde manche van de Belgian Max Challenge (BMC).
TeamDF was er al van vrijdag om uitvoerig te kunnen testen met Mathieu Collin, onze Junior Max rijder. Vrijdag was ook Filip Vandendael (Senior Max) van de partij. Filip wou vooral veel testkilometers afleggen met het oog op een deelname aan een BMC-manche later op het seizoen.
Op zaterdag dan hadden we 4 karts op de baan want ook Robert Meiser (Junior Max) en Maxime Sels (Senior Max) kwamen testen. Mathieu en Filip toonden hun snelheid in de regen die de ganse zaterdag aanhield.
Mathieu en zijn monteur Elias keken er dus naar uit om op zondag (race-dag) een goede prestatie neer te zetten.

Op zondag kon Mathieu zich de luxe van 2 monteurs permitteren want ook Kobe verleende bijstand op de Tonykart EVR van Mathieu.
Zondag was het evenwel droog en zonnig weer en de set-up moest dus aangepast worden.
Tijdens de Kwalificatie-rit kwam Mathieu uit op een 13e plaats, op een totaal van 31 deelnemers. Hijzelf en het team hadden op beter gehoopt. Maar de tijden lagen erg dicht bij mekaar. Zo waren er tussen de plaatsen P3 en P22 op de startgrid slechts 2/10 seconde!
Mathieu start prima in de eerste race en ligt na de eerste ronde al in P8. We merken dat zijn kart snelheid te kort kom op de rechte stukken, maar Mathieu vecht voor elke centimeter asfalt en behoudt zijn 8ste plaats tot bij de finish.
Kobe en Elias gaan meteen aan het werk op de kart van Mathieu om de tweede race voor te bereiden. Hierin start Mathieu dus vanuit P8, buitenkant van de baan, hetgeen steeds een nadeel is. Maar zijn start in de tweede race is goed. Hij rijdt op P9 na de eerste ronde en ditmaal zit de snelheid er beter in.
Helaas gaat Mathieu’s motor na enkele ronden haperen waardoor hij machteloos is en veel plaatsen verliest. Uiteindelijk staakt Mathieu begrijpelijk de strijd kort voor het einde van de race. Na de teleurstellende tweede race in Kerpen bij de BMC2, dus alweer tegenslag voor Mathieu.
Toch klimt Mathieu, dankzij zijn mooie 8ste plaats van de eerste race, naar de tiende plek in de tussenstand van het kampioenschap. Dat is zowat zijn enige troost na een moeilijk weekend.
De volgende BMC-race gaat door op 7 augustus, opnieuw in Genk, en deze race zullen we opnieuw zo goed mogelijk voorbereiden met Mathieu.
Maar eerst trekken we eind juli nog naar het Deense Thy voor de derde manche van de Rotax Max Euro Challenge. Daar zullen de verwachtingen hoog gespannen zijn voor Mathias en zijn DFK-Gillard na de recente overwinning in Wackersdorf in de DD2-klasse.